Ajans Demirci

Demirci Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören Görevine Başladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Demirci Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören Görevine Başladı
208 views
14 Eylül 2023 - 12:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören görevine başladı.

Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından 13 Eylül 2023 tarihinde Demirci Eğitim Fakültesi Dekanlık görevine atandı.

Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, MCBÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi ailesi ve Demirci işbirliği çerçevesinde ulusal, uluslararası ve bölgesel ölçekte geleceğe taşıyacak eğitim vizyonunu birlikte inşa etmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören” 1994 yılı itibariyle Demirci’de başladığı lisans eğitiminden günümüze akademik çalışmaları ve yürüttüğü görevlerle Üniversitesinin ve Eğitim Fakültesinin kendi yetiştirdiği bir değer olarak üstlendiği Dekanlık görevi için şu sözleri dile getirdi: “Ülkemizde öğretmen yetiştirme misyonuyla mensubu olduğum öncü ve köklü kurumlardan biri olan Eğitim Fakültemizi; MCBÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi ailesi ve Demirci işbirliği çerçevesinde ulusal, uluslararası ve bölgesel ölçekte geleceğe taşıyacak eğitim vizyonunu birlikte inşa etmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Fakültemizde akademik, sosyal, kültürel ve entelektüel iklimi 21. yüzyıl eğitim-öğretim liderliği gereksinimleri doğrultusunda inşa etmeye dönük gelecek senaryomuzu; alanında yetkin akademik kadromuz, tecrübeli idari kadromuz, güzide öğretmen adaylarımız ve kıymetli Demirci halkımızın el birliği ve gönül birliği ile başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise “ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören’i tebrik ediyor çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Demirci Eğitim Fakültesi DekanI Prof. Dr. Fatma ŞAŞMAZ ÖREN’in Kimdir ?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, 1977 yılında Manisa Alaşehir’de doğdu ve ilkokulu Alaşehir’de, ortaöğrenimini ise Aydın’da tamamladı. 1994 yılında Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliğini kazanarak Demirci’nin güzide Eğitim Fakültesinde yükseköğrenim hayatına başladı. 1998 yılında lisans mezuniyetinin akabinde CBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri alanında yüksek lisans eğitimine başlamış olup, aynı zamanda Çanakkale’de Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev almıştır. Fatma Şaşmaz Ören, CBÜ yüksek lisans eğitimi sürecinde Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dalının ilk öğrencilerinden biri olarak asistanlık görevine Demirci’de başladı. Akabinde doktora eğitimi için Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde asistan olarak fen eğitimi alanında uzmanlık çalışmalarını sürdürdü. 2005 yılında doktorasını tamamlayarak tekrar CBÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde akademik görevine başladı ve hâlihazırda fakültenin akademik personeli olarak çalışmalarına devam etmektedir. Fatma Şaşmaz Ören, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 2007 yılında Yardımcı Doçentlik, 2013 yılında Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme temel alanında Doçentlik unvanı ve 2018 itibariyle Profesörlük kadrosu ile halen Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümünde akademik ve idari görevlerini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, 50’nin üzerinde uluslararası ve ulusal makale yayımlamış; 15’in üzerinde yüksek lisans tezi danışmanlığı yürütmüş: Türkçe ve yabacı dilde olmak üzere 10’un üzerinde kitap bölüm yazarlığı yapmış: 50’ye yakın ulusal ve uluslararası bilimsel kongrelerde bildiri sunmuş, bazı kongrelerde bilim ve düzenleme kurulu üyeliği yapmış: yine çok sayıda ulusal/uluslararası dergilerde hakemlik yapmıştır. Ayrıca çalışmaları ile TÜBİTAK ve Celal Bayar Üniversitesi tarafından çeşitli bilimsel ödül ve teşekkür belgelerine layık görülmüştür. Dekan Prof. Dr. Fatma Şaşmaz Ören, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk annesidir.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

dorokolomontodurunkibelekşisoryollaki tamaharoşi mikoloji fataaamilrok vilork morokarşzorfali porraki şıllitorriki pulliji filletulpu lullu