Demirci’de üretilen incirler İstanbul, İzmir ve Ankara gibi birçok ile gönderiliyor.
Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ilçe de 30 kırsal mahalle de 10 bin 350 incir fidanı dağıtılacağını söyledi.
Demirci’ye bağlı Boyacık,Mezitler, Alaağaç,Ayvaalan,Ahmetler ve Hırkalı mahallelerinde üretilen yerli siyah ve beyaz incirlerin hasadına başlandı.
Yaklaşık 2 ay süren hasatta üreticiler arazilerine sabahın erken saatlerinde giderek topluyor. Toplanan incirler iriliğine ve ufaklığına göre sınıflandırılarak kasalara özenle döşeniyor.
Kasalanan inciler daha sonra mahallelere gelen tüccarlara kilogramı irilik ve ufaklığına göre 12 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla satıyor.
En çok incir üretiminin yapıldığı Boyacık mahallesinde ise bu yıl yaşanan sıcak hava sebebiyle incir rekoltesinde geçen yıla düşüş var.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt “ İlçemizde Kiraz, Badem, Ceviz ve Hünnap’ın yanı sıra son yıllarda incir üretimi de yaygınlaşmaya başladı. Demirci’de 285 dekar arazide 150 ton incir üretilmekte. Demirci’de üretilen incirler İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere birçok ile gönderiliyor. İlçemiz genelinde 10 Bin meyve veren incir ağacı mevcut. Her yıl tarım personelimizin saha çalışmaları ile bu rakamlar güncelleniyor ” dedi.
30 KIRSAL MAHALLEYE 10 BİN 350 FİDAN DAĞITILACAK
Tarım ve Orman Müdürü Şenyurt “ İlçemizde incir üretimini arttırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün projesi kapsamında çiftçimize yüzde 75 hibeli olarak incir fidanı dağıtacağız. Hedefimiz dağıtılacak bu fidanlar ile incir üretim rekoltemizi 300 ton üzerine çıkarmak ” dedi.
Boyacık mahallesinden incir üreticisi Halil Sönmez “ Arazimde 100 incir ağacı var. Hafta da 2 kez hasat yapıyoruz. Sabah 6’da başlıyoruz hasada. Kasanın tabanına incirlerin bozulmaması için yaprağını koyuyoruz. Bugüne kadar 5 Bin liraya yakın gelir elde ettim. 1980 yılından bugüne incir bu yörenin geçim kaynağı. Güzün mutlaka budamasını yapıyoruz gelecek yıla daha çok verim vermesi için “dedi.